Om Helena

Om Helena


Jag heter Helena Peterson och driver Helenas Hundskola sedan 2004. 2016 utökade vi verksamheten med Eskilstuna Hundhall. Under hösten 2018 öppnar vi ännu en hundhall - Lilla Hundhallen Eskilstuna och Helenas Hundgym. Allt under samma tak.


Jag utbildade mig till hundinstruktör vid Hundens Hus i Stockholm 2003 och kompletterade grundutbildningen med flera specailinstruktörsutbildningar.

Jag är också utbildad hundmassör och har sedan år 2000 egen mottagning i Tumbo.


Mina hundar

Jag har en rhodesian ridgeback och en jaktlabrador. Båda är tikar och ridgebacken heter Hili och är född 2014. Jag har tränat mycket lydnad med henne och vi började tävla när Hili var 1 år och tog ett LP1 sommaren 2016. Under 2016 blev vi färdigt besökshundsteam och narkotikasöksteam. Vi tränar också mycket blodspår och i maj 2017 blev Hili viltspårschampion. Vi trivs väldigt bra i skogen där vi gärna tränar personsök och vi har också en hel del kul på agilitybanan.

Hili har tyvärr en medfödd ryggskada som gjorde att alla tävlingsplaner fick läggas på hyllan.


Isis är min jaktlabbe som är född 2017. Vi tränar lydnad, apportering, viltspår och agility och planen är att vi ska tävla lydnad och göra jaktprov.


Jag tycker om att gå kurs och har gått flera roliga och lärorika kurser för bl a Towa Lindh, Siv Svendsen, Ingela Karlsson och Eva Bodfält.


Mina utbildningar

Hundens Hus yrkesutbildningar står under statlig tillsyn vilket betyder att skolverket är tillsynsmyndighet. Utbildningen innehåller grunderna i etologi, hundens språk och beteende, raskunskap, metodik, inlärningspsykologi, hundens behov, stress, hundens mat, hälsovård, sjukdomar, valpens inomhusträning, pedagogik, psykologi och kursupplägg.


Förutom dessa teoretiska delar så ingår även praktisk genomgång av många moment såsom kontakt– och koncentrationsövningar, gå fint i kopplet, inkallning, stanna, sitt, ligg, stå, stanna kvar, hälsa fint på människor och hundar, fotgående och passivitetsträning.


Undervisningen sker både med lärarledda lektioner, litteratur och projekthundar som eleven arbetar med på egen hand. Projekthundarna ska vara i varierande ålder, kön och ras för att få så bred erfarenhet som möjligt. I vissa fall utbildar eleven föraren som sedan tränar sin hund och i vissa fall lånar eleven hunden och tränar den.


Genom att också hela tiden gå vanliga hundägarutbildningar i t ex lydnad, apportering, agility, spår mm utvecklas jag hela tiden med nya idéer och infallsvinklar.


Utbildningar

Hundmassör 2000

Hundinstruktör 2003

Kantarellsöksinstruktör, 2003 vid Hundens Hus

Blodspårsinstruktör, 2004, Hundens Hus

Agilityinstruktör, 2006, Hundens Hus

Rallylydnadsinstruktör, 2007, Hundens Hus

Fördjupad raskunskap, 2003

Nose work-instruktör 2015

Besökshundsutbildning 2016

Narkotikasöksutbildning 2016

Kontaktkontraktet för instruktörer, Eva Bodfält 2017


Vill du nå mig så slå en signal eller skicka ett sms på 070 40 282 40.

Helenas Hundskola


Besöksadress: Torestavägen 2, Eskilstuna

Telefonnummer: 0704-02 82 40

 helenashundskola@telia.com

Ⓒ 2017 Helenas hundskola. Alla rättigheter förbehållna..